19-годишна е предизвикала катастрофата между Банско и Разлог

07:45, 05 фев 18 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

19-годишна водачка на лек автомобил „Рено Меган” е предизвикала катастрофата на път II-19 между Банско и Разлог, при която пострадаха петима, единият от които с опасност за живота е транспортиран за Пирогов, съобщи БГНЕС. 

Вчера, в 16.35 ч., след първия разклон за Разлог, се удариха три автомобила - два леки и един товарен. 19-годишната М.К. от Разлог предприема изпреварване на колона от автомобили, но вижда насреща си ТИР. Прави опит да се прибере в лентата си, но „Рено”-то се завърта на мократа пътна настилка. 

Така отново навлиза в насрещната лента, където е ударена от товарния автомобил. След удара в товарния автомоби лекият започва да се преобръща по пътя и се връща в колоната. 

Премятайки се по пътя, върху него връхлита изпреварения преди секунди от „Рено”-то лек автомобил „Ягуар”. Той също е с благоевградска регистрация. 

Водачката на „Реното” остава заклещена в купето, с нея пътуват още двама младежи-19-годишният Т.Б. и 18-годишната му сестра М.Б. 

Водачката е приета в МБАЛ-Разлог с фрактура на ръка, след което е транспортирана за МБАЛ-„Пулс” в Благоевград. Братът е с комоцио, а сестра му с повърхностна травма. Те остават на лечение в МБАЛ-Разлог. 

В много тежко състояние за „Пирогов” е транспортирана 52-годишната Д.Б. от София, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. С фрактура на подбедрицата е 18-годишният К.С., той също е транспортиран за МБАЛ-„Пулс” в Благоевград. Петият пострадал е 46-годишният Р.Т., който с повърхностна травма остава на лечение в болницата в Разлог. 

От пътната агенция АПИ съобщиха, че движението по път II-19 Симитли-Разлог в участъка Предела-Разлог вече е възстановено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама