Над 4,3 килограма амфетамин, екстази и марихуана задържаха в Пловдив

16:57, 02 фев 18 25 843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на месец януари е стартирала специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението на територията на Пловдив. Съвместните действия са осъществени от служители на отдел „Криминална полиция“, сектор „Специализирани полицейски сили“ и колегите им от Второ, Пето и Шесто районни управления, под ръководството на окръжната прокуратура.

В хода на акцията, в момент на наркосделка, в лек автомобил „Рено“ в жк „Тракия“ били задържани четирима пловдивчани.

24-часови полицейски мерки били взети и спрямо други осем лица, съпричастни към незаконната дейност.

При извършени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив девет претърсвания в жилища и автомобили, както и четири лични обиска общо били иззети над 4160 грама амфетамин, близо 520 грама марихуана и 281 таблетки екстази.  По случая е образувано досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“. С прокурорско постановление спрямо шестима от задържаните е взета 72-часова мярка за неотклонение.

При аналогична операция пет дни по-късно криминалисти от отдела заловили друг 25-годишен жител на областния град, занимавал се с разпространение на наркотични вещества. От адреса му са иззети  амфетамин с общо тегло над 175 грама, около 40 грама марихуана и електронна везна. Срещу извършителя е образувано бързо производство, задържан е за срок до 72 часа.

Работата по цялостното документиране на случаите продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама