Най-големият син на Фидел Кастро се самоуби

09:00, 02 фев 18 / Свят 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първородният син на покойния бивш кубински лидер Фидел Кастро се самоуби в Хавана. 68-годишният Кастро Диар-Баларт беше единственият син от първия брак на Фидел Кастро с Мирта Диас-Баларт. В Куба го наричаха "Фиделито" поради поразителната прилика с баща му.

Той беше ядрен физик, съветник по научните въпроси в Държавния съвет на Куба и вицепрезидент на кубинската Академия на науките.

Мирта Диас-Баларт се развежда с Фидел Кастро преди той да застане начело на Куба. Всички роднини на сина на Кастро се намират в изгнание във Флорида. Братовчед му Марио Диас-Баларт е дори конгресмен от Републиканската партия във Флорида и отявлен критик на кубинското правителство. 

Майка му изпраща Фиделито да посети баща си веднага след като Кастро става президент. Но той никога не връща обратно момчето. Затова и роднините в Маями твърдят, че е бил отвлечено.

По-късно Фиделито учи в СССР и се жени за рускиня. ТОй застава начело на ядрената програма на Куба. При слизането от политичаската сцена на Фидел Кастро Фиделито е сменен на поста.

След като чичо му Раул Кастро става президент през 2008 г. Фиделито става негов съветник по научните въпроси и публичните му изяви отново започват. 

През 2015 г. той беше заснет с пура редомдо Наоми Кембъл и Парис Хилтън по време на светско парти в Хавана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама