Кметът на Пазарджик: Да спасим двете лъвчета Масуд и Терез е наша кауза

19:30, 29 яну 18 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Да спасим двете лъвчета Масуд и Терез е наша кауза”, заяви на извънреден брифинг кметът на община Пазарджик Тодор Попов, цитирана от БГНЕС.

Той обяви мотивите си за искането двете лъвчета да бъдат преместени в пазарджишката зоологическа градина. На срещата стана ясно и че от общината ще търсят партньорство с фондация ''Четири лапи'', за да се направи най-доброто за животните.

Смятаме, че зоопаркът е подходящо място за отглеждането на тези животни”, обясни още той. “След като разбрахме, че в Разград имат проблеми с тези животни, решихме да поискаме да ги вземем ние - това е обичайна практика между зоологическите градини в България”, подчерта той.

Попов добави, че с фондация ''Четири лапи'' са на една страна на тази кауза.

Искаме тези животни да живеят добре и считаме, че имаме опит и компетентност те да се чувстват така. Не искаме да водим безмислени войни с никого, да покажем, че българите можем да се обединим около каузата, коментира той. Ние имаме опит в отглеждането на такива животни, затова ще бъде по-добре лъвчетата да останат в България, а не да заминат за Холандия”, допълни още Тодор Попов.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама