Служители протестират заради бюджета на Община Кърджали

08:45, 29 яну 18 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест на работещи в сферата на училищно и детско здравеопазване, образование и социални дейности в Кърджали ще се проведе днес. Причината е обявеният бюджет на общината за тази година.

Според тях за пореден път приоритет в бюджета е капиталното строителство, а не работните заплати и допълнителни плащания. За образование са предвидени 150 000 лева за дофинансиране или 12 500 лева на месец, което е според тях е нищожна сума.

Освен това отново няма да има допълнителни плащания за празниците. 

Протестиращите се събират следобед пред Дома на културата, а след това ще отидат и пред общината, където ще започне митинг. По време на шествието ще бъде приета декларация, която ще бъде връчена на ръководството на общината, съобщи "Дарик".

В декларация до всички синдикални организации, областният координатор на КНСБ в града Иванка Караколева посочи, че за пореден път приоритет в бюджета е капиталното строителство, а не работните заплати и допълнителни плащания. Според нея за образование са предвидени 150 000 лв. за дофинансиране или 12 500 лв. на месец, което е нищожна сума, имайки в предвид броя на поднормативните и маломерни паралелки в общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама