Американската икономика отчита ръст

19:27, 26 яну 18 / Свят 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Икономиката на САЩ е нараснала с 2,6% през последното тримесечие на 2017 година, съобщи правителството в петък, завършвайки годината на стабилна основа, макар и да е недостатъчно, заради очакваните 4% годишно увеличение, което Тръмп обеща.
В съчетание с понижаващата се безработица, растящия фондов пазар и „слънчевата“ перспектива, изчислените 2,3% увеличение на износа на страната през миналата година е знак за продължаващата устойчивост на американската икономика.

Отдел „Търговия“ отчита ръст, но оценката за последните четири месеца на изминалата година, ще бъде преразгледана два пъти през следващите няколко месеца, защото е възможно да се увеличи или спадне с до един процентен пункт въз основа на предишни преизчисления.
Купувачите на ваканционни и жилищни имоти се увеличиха, съответно и приходите в държавната хазна
Доналд Тръмп наследи една икономика, която бе поела правилния път и през първата си година на власт, успя да продължи тенденцията и растежът се ускори.

Не само САЩ, а и няколко други страни са имали по-високи темпове на растеж, отколкото миналата година. Сред Г-7, Съединените американски щати се нареждат на пето място, според доклад на Световния икономически форум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама