Музикалните редактори на БНР са удостоени с голямата награда „Сирак Скитник“

15:20, 26 яну 18 / Култура 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музикалните редактори на БНР бяха удостоени с Голямата награда „Сирак Скитник“ по време на тържествен концерт в Първо студио на Националното радио. Специален гост на церемонията беше председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева.

Музикалните редактори бяха отличени за проявен висок професионализъм и отстояване на обществения престиж на БНР при безпрецедентен натиск в началото на 2017 година по време на кризата с Музикаутор.

„Тази награда е за принос – преди всичко към достойнството на БНР. Тя е знак на уважение към едно необикновено усилие, обусловено от отдаденост, професионализъм и сериозен талант.

Голямата награда е и признание за качествата и уменията на тези великолепни радиопрофесионалисти, които не позволиха Българското национално радио да загуби своя глас и своето име“, каза председателят на Обществения съвет на БНР Райна Константинова, която връчи голямата награда „Сирак Скитник“ на музикалните екипи БНР.

Наградата за радиожурналистика спечели Пламен Костов, автор и водещ на серията от предавания „Видин безпътният - кръстопът“ в Радио Видин.

Новият сайт, който предлага достъп до Архивния фонд на БНР, получи отличието за радио проект.

Александър Велев връчи наградата на директора на Архивен фонд Антон Митов.

Със „Златен глас“ бе отличен новинарят Николай Петров. Наградата е учредена от Кеворк Кеворкян в памет на неговата съпруга и дългогодишен радиоводещ Надежда Дженева.

Годишните награди „Сирак Скитник“ са учредени през 2001 г. Те носят името на първия директор на Радио София.

През годините нейни носители са били легенди като Вили Казасян, Георги Минчев, Валери Петров, Христо Недялков и Тома Спространов. Победителите се избират от членовете на Обществения съвет на БНР с тайно гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама