Строителна фирма спря неочаквано ремонт на физкултурен салон

10:46, 26 яну 18 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от руската гимназия в Стара Загора са принудени да играят физическо възпитание в класните стаи, съобщава БГНЕС. Причина за това е, че фирмата, спечелила обществената поръчка за ремонт на физкултурния салон, без причина е напуснала обекта. Община Стара Загора е предприела спешни мерки за извършване на реконструкцията.

Дългоочакваният цялостен ремонт на физкултурния салон на училище „Максим Горки” в Стара Загора е започнал през октомври и трябваше да приключи до средата на месец декември миналата година. Фирмата от Пловдив обаче спечелила обществена поръчка за ремонта на база най-ниска цена, е изчезнала месец след започването му и изоставила обекта на произвола на съдбата.

„Работниците бяха в непрекъснато текучество. Те работиха по няколко дни, не получаваха възнаграждения, както нямаха и материали, с които да работят, защото им се носиха на парче и сега виждате това, което виждате“, каза разказва Мариана Пенчева, директор на училището.

Заради създалата се ситуация Община Стара Загора ще продължи ремонта със собствени средства. Запонала е процедура по едностранно прекратяване на договора с фирмата-изпълнител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама