Нено Димов: Протестите за Пирин са политически

09:21, 26 яну 18 / Политика 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестът в защита на парк Пирин много ясно виждаме, че е политически. От самото начало беше политически”, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред Нова телевизия. Той добави, че лидерите на протеста са хора, които не са успели да влязат в парламента.

„Голяма част от хората, които протестират, вероятно не си дават сметка за какво точно протестират. Не става дума за 48% строителство, а за 2%, на които и в момента може да се прави спортна инфраструктура. Лифтът ще бъде нищожен процент от тези 2%”, поясни министърът.

Политически протести е имало навсякъде в политическия свят, нормално е да има в България, никой не каза, че не трябва да има. Не се използват обаче нормалните правни методи – обжалването в съда. Мога да кажа, че повечето от тези жалби падат в съда“, заяви министърът.

Не е моя работа, не знам кой е реалният собственик на "Юлен". Аз съблюдавам екологичното законодателство, за което отговарям. Не знам защо не се казва, не знам дори дали не е казано. Предполагам, че в НАП със сигурност се знае, защото това е фирма, която е регистрирана в България и плаща данъци тук. Искам да изчистя това, което е моя работа, това не е моя работа, е гледната точка на Димов по отношение на "Юлен", каза Димов.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама