С 9.8% се увеличават пътуванията на българите в чужбина

12:42, 28 дек 17 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 11.8% са се увеличили пътуванията на българите в чужбина през ноември, в сравнение със същия период на миналата година, показват данните на Националният статистически институт (НСИ). Най-много са се повишили пътуванията със служебна цел - с 16.3 на сто, с други цели - с 10.4 на сто, и с цел почивка и екскурзия - с 9.8 на сто.

Чужденците, посетили страната ни през ноември са малко над 556 хиляди, или с 6.1 на сто повече в сравнение с ноември 2016 година. 11.5% от тях са посетили България със служебна цел, а 9.8 на сто -с цел почивка и екскурзия.

Транзитните преминавания през страната са 28.2 на сто от всички посещения на чужденци в България.

През ноември най-голям брой пътувания на български граждани са осъществени към Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Германия, Македония, Италия, Австрия, Обединеното кралство и Испания.

От общия брой чужденци, посетили България през ноември 2017 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 56 на сто или с 5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година.


Най-много посещения в България през ноември са направили граждани от Румъния, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Германия, Украйна, Великобритания, Италия и Франция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама