Новата година започва с меко и дъждовно време

12:00, 28 дек 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В четвъртък ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд.
 
Значително по-меко от обичайното за сезона, с дневни температури от около 6 на северозапад до 16 градуса в източните райони, където ще духа до умерен южен вятър.

Дъжд ще превалява главно над централните и източни райони в петък. Минималните температури ще са от около 2 градуса по високите западни полета до 11 градуса на изток. През деня ще бъде облачно, с температури от 6 до 11 градуса. Преваляванията от дъжд на изток постепенно ще спират, а ще завали в централните райони  - около Централна Стара планина и  Родопите.

От северозапад временно ще прониква по-студен въздух и преваляванията по високите места ще щреминат в сняг. В по-голямата част от низините ще остане без валеж, а временна тънка снежна покривка е възможно да се образува в Родопите  и по високите места около Централния Балкан.

В събота сутрин минималните температури ще са в широки граници - в по-голямата част от страната от нула до 5 градуса, в Софийско и другите високи полета до около минус 3, минус 4, а в крайните югоизточни райони до 6-7 градуса. Облачността ще бъде променлива, значителна на югоизток, където ще превалява дъжд, по високите части на Странджа - мокър сняг.

През последния ден на годината облачността ще бъде променлива, често значителна, но  без валежи. От запад ще постъпват по-топли въздушни маси и минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4 градуса. Дневните стойности ще достигнат 7 до 12 градуса.

В полунощ на Нова година облачността ще бъде незначителна, а температурите - доста високи за това време, от около нула до 6-7 градуса. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Температурите сутринта на 1-ви януари ще са от 0 до 6 градуса, а дневните  - от 9 до 13 градуса. Преди обяд ще бъде слънчево, но облачността от запад ще се увеличи. Почти без валежи.

На 2-ри януари ще бъде по-често облачно, възможни са слаби превалявания от дъжд. Ще остане топло за средата на зимата, с положителни минимални температури и дневни стойности от 7 до 11, 12 градуса.

Според предварителните сценарии на моделите, твърде мекото за сезона време, с динамично редуване на слаби застудявания и топло за сезона време, ще се задържи през по-голямата част от първата десетдневка на месец януари.
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама