Рекорден брой посетители за Нова година се очакват на плажа Копокабана в Рио

11:00, 28 дек 17 / Любопитно 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекорден брой хора се очаква да се съберат на прочутия плаж Копакабана в Рио де Жанейро за Нова година, съобщиха от кметството.

 

Властите очакват тази година над 2.7 милиона туристи от всички краища на Бразилия и от света да пристигнат за новогодишните празници, което би инжектирало в икономиката на щата около 500 милиона евро.

 

Предходни години хората, които са присъствали на новогодишната заря и празненствата, облечени в бяло, както изисква традицията, са били около 2 милиона.

 

За реда на Копакабана ще бдят 1 032 общински полицаи. Властите на щата Рио съобщиха по-рано, че отпуските на 2 000 военни полицаи за новогодишните празници са отменени и те са мобилизирани да охраняват града.

 

Година и половина след домакинството на Олимпийските игри Рио е в плен на насилието. То се комбинира и засилва от тежката икономическа криза, която разтърсва щата, който е на прага на фалита, пише БГНЕС. Има забавяне на заплатите на държавните служители, включително и на същите тези полицаи, на които се разчита да осигуряват реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама