Кои са най-търсените книги в България?

12:49, 19 дек 17 / Култура 25 927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 12 до 17 декември се проведе Коледен панаир на книгата в НДК. В тази връзка бяха попитани водещи издателства по време на изложението, кои бяха най-продаваните и най-интересните заглавия.
От най-продаваните заглавия бяха последната книга на Дан Браун – „Произход“, както и цялата поредица на „Игра на тронове“.
Предпочитани бяха филмираните книги, фантастиката и трилърите от автори като Майкъл Конъли и Нелсън Демил.
Новата книга на Жозе Родригеш душ Сантуш ( португалски журналист, преподавател и писател на бестселъри в жанра исторически трилър), „Милонерът в Лисабон“ също предизвика голям фурор.
Малките любители на книгите бяха зарадвани от Юлия Спиридонова – най-четен детски писател за 2016 година. Заглавия като „Бъди ми приятел“ и „Къде си слънце“ успяват да трогнат дори родителите на малчуганите.
Трилогия на Ян Уве Екеберг се смята за една от най-добрите исторически трилогии. Тя представя Норвегия в една невероятна историческа сага. Заглавията са „Светият Олтар“, „Кралеубийците“ и „Времето на меча“.


Всички тези заглавия са една интересна идея и препоръка за собствено четиво или за подарък за Коледа. Четиво, което да стопли нечия душа и в най-студените зимни дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама