Храни, които трябва да избягвате след 30

19:05, 05 ное 17 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ето и втората част на темата ни за храните, които е по-добре да избягвате след като навършите 30 години.
 

Газирани напитки

Ако сте навършили 30 и искате да имате дете, но имате затруднения – време е да спрете с консумацията на газирани и подсладени напитки. Оказва се, че захарта се отразява негативно на овулацията и на движението на сперматозоидите.

Бял хляб

Освен ако гевречето или хлябът ви не са направени от пълнозърнесто брашно ги сложете в графата ‘’Не яж това’’, когато отпразнувате 30тия си рожден ден. Ако си мислите, че правите добро на тялото си, похапвайки филийка бял хляб на закуска – нека ви кажем нещо: тялото преобразува рафинираните въглехидрати в захар, а след това на глюкоза, която както вече казахме вреди на производството на колаген и вида на кожата ви. Освен това, ако изберете пълнозърнестите пред рафинираните храни ще имате по-добър контрол над кръвната си захар, ставите и костите си, както и ще поддържате теглото си в норма, което ще се отрази цялостно добре на здравето ви.

Маргарин

Абсолютно забранен за всяка възраст и ако до 30 сте си позволявали да замняте маслото или полезните растителни мазнини с него, то вече е време завинаги да го изхвърлите от менюто си. Той е пълен с хидрогенирани масла и трансмазнини, които се натрупват директно по стените на вените и артериите ви, което е причина за фатални запушвания дори когато не сте на преклонна възраст.

Преработени колбаси и кренвирши

Проучване от 2014 година в списание Epidemiologie твърди, че преработените меса като колбасите и кренвиршите са в пряка връзка с производството на по-малък брой сперматозоиди при мъжете. Освен това те са пълни с добавена сол, което е изключително вредно за организма.

Спортни напитки

Да, те наистина зареждат тялото с ценни електорилити като натрий и калий сред изтощителна тренировка, но също така са пълни с калории и захар. С нарастването на възрастта метаболизмът ни се забавя и колко по-малко излишна захар вкарвате в организма си, толкова той ще ви се отблагодарява с добро здраве и физическа форма.

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама