Джаз на премиерата на „България за начинаещи”

08:30, 28 окт 17 / Култура 25 669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Любен Дилов-син и Веселина Седларска ще си говорят за народопсихологията на българина под звуците на импровизиран джем сешън в изпълнение на„Джазтет” с проф. Владимир Радулов и Венцислав Бонев.

След успеха на психологическия роман "Кладенецът" този октомври журналистът, политическият коментатор и писател Веселина Седларска ще ви изненада с "България за начинаещи" – пъстър букет от портрети и истории, всяка от които илюстрира многоликия и понякога неподдаващ се на обяснения свят на българина.

Сборникът ще бъде представен на 31 октомври от 18:30 ч. в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, където авторът, Любомир Дилов-син и Захари Карабашлиев ще отворят кутията на… Веселина и ще си поговорят за българската журналистика, която се променя също толкова бързо, колкото динамично се развива и обществото ни, а всичко това ще се случи под звуците на импровизиран джем сешън.

Преливайки от разказ в разказ, без да следва стриктни правила, "България за начинаещи" се превръща в авангардно литературно изпълнение, в чиято мелодия зазвучава цялата народопсихология на българина, но в никакъв случай на цената на достоверността или непременната сензация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама