Дения Пенчева укротява расов кон в новия си клип

17:00, 26 окт 17 / Любопитно 25 1060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Пред предизвикателството да се справи с буен кон бе изправена фолклорната изпълнителка Дения Пенчева в най-новия си видеоклип „Църни очи микс“. Младата изпълнителка от години е запалена ездачка и може да се похвали с добри жокейски умения. Този път обаче ездата била екстремно преживяване.
 „Снимахме в частно ранчо в Банско. Конят беше арабска рядка порода. Явно не беше свикнал с мен, защото на няколко пъти бях на косъм от падане!“, разказва Дения. „Въпреки страха ми, си наложих да заснемем кадрите“, допълва тя.

  Видеоклипът „Църни очи микс“ е своеобразно продължение на предишни видеоклипове на изпълнителката от ефира на Фен Фолк ТВ. В него тя доразвива идеи от по-старите си ленти, използвайки едни и същи символи, предмети или животни.
Имам слабост към животните и често ги снимам в клиповете си. Сега взеха участие пет зайчета, три коня и един бял гълъб – символ на мира, чистотата и доброто. Отново показах родова принадлежност с черга от чеиза на прабаба ми, която използвах и при представянето си на „Пирин Фолк“ Сандански 2017.“, споделя харизматичната изпълнителка.

Въпреки студеното време, Дения сменя цели шест визии. Всички те са нейно дело и в тях присъства фолклорния елемент. В клипа, дело на екипа на Ненчо Касъмов, участие вземат и танцьорите от ТФ „Сая“. Самата певица също се включва подобаващо в хореографията на два от танците, като на единия дори е облечена изцяло с народна носия.
„Църни очи микс“ включва три песни от различни фолклорни области: „Дали църни очи немам“, „Калино Малино“, „Руска си вода налива“. Аранжиментът е на Светослав Лобошки и продължава тенденцията на Дения Пенчева за модерно поднасяне на фолклора ни.

 

    

„Църни очи микс“ е първият фолклорен видеоклип, заснет в резолюция 4К. Може да го гледате в YouTube на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=woG0uOU36Pw  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама