Кино прожекции алармират за екологичните катастрофи по света и влиянието им върху живота ни

14:05, 07 окт 17 / Култура 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 София Филм Фест и WWF България стартират заедно прожекции на филми и дискусии по екологични теми. Шест филма, посветени на природата и опазването й ще се прожектират в специалната поредица в Дом на киното – „Човек и природа”.

Двадесет минути преди началото на всяка прожекция, екипът на WWF България ще разкаже повече за изчезването на пчелите, промените в климата, уличните кучета, лова на защитени видове животни и поминъка като източник на доходи.

Възможността да се срещнем с любителите на киното и да представим малка, но много важна част от природозащитните дейности на WWF в България и по света е шанс заедно да спрем унищожението на околната среда и да изградим бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата“, заяви Владимир Иванов, ръководител комуникации във WWF България.

Какви са предизвикателствата пред човечеството и какво може да направи всеки един от нас, за да спасим природата и Земята? Филмите „Повече от мед”, „Мед”, „Императорът”, „Солта на земята”, „Белият бог” и „Сафари” дават отговори на тези въпроси и разказват истории, повлияни от начина, по който взаимодействаме с околната среда.

Прожекциите стартират днес от 17:00 часа с филма «Повече от мед».

Повече за събитието, както и цялата програма на прожекциите можете да разберете тук.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама