Курс по творческо писане подпомага талантливи млади творци в Сливен

16:27, 19 юни 17 / Култура 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В заключителния етап на курса по творческо писане с Валентина Радинска участва заместник областният управител Димитринка Петкова. Проявата бе  организирана от преподавателя по български език и литература Дочка Петрова.

Проектът по творческо писане стартира през 2014 г. в ПХГ „Дамян Дамянов“ – Сливен с цел подпомагане на талантливи млади творци. Ръководител е сливенската поетеса Валентина Радинска - носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов“ за 2014 г. Курсът се проведе в три модула през учебната година и бързо стана популярен. Участие в него взеха ученици от сливенските училища на възраст от 4-ти до 12-ти клас.

С обич, такт и професионализъм Радинска общува с децата, които не само се срещат, четат, слушат и обменят мнения, но се запознават с творчеството на млади, получили признание, поети като Мартин Спасов и Ана Лазарова.

Заместник областният управител Петкова изрази задоволство от провеждането на тази инициатива на ПХГ „Дамян Дамянов“ и пожела упоритост и последователност на бъдещите сливенски писатели. „Плисна дъжд“ беше предизвикателството, отправено от нея към учениците, по които те писаха стихотворения.

В рамките на последния модул Виолета Калайджиева – поетеса и читалищен деятел, представи участието и впечатленията си от международен курс по творческо писане в Брунате, Италия, където изключително силно е било присъствието на тамошното българско училище.

Всички участници получиха грамоти за успешно завършен курс по творческо писане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама