Форд на газ пламна в движение на Е-79 край Благоевград, няма пострадали по чудо

18:46, 15 юни 17 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Форд "Фокус" с кюстендилска регистрация, движещ се на газ, пламна на излизане от бензиностанция на изхода на Благоевград, само бързата реакция на служители в автосервиз спаси водачката и пътуващото с нея дете, предаде БГНЕС.

Сигналът за инцидента е подаден в 17.30 ч. днес от бензино и газ-станцията на в м. „Полигона” на изхода на Благоевград в посока Симитли.

На излизане от бензиностанцията на "Газпром" и преди включването му в трафика по Е-79, от предната част на Форда започнал да излиза дим.

Един монтьор от намиращия се в съседство автосервиз видял дима и извикал на водачката да спре. Тя и детето й, излезли от купето, след което колата пламнала.

Служителите на сервиза започнали гасенето с пожарогасители, изпръскали са около пет докато загасят горящия двигателен отсек. Предвидливо монтьорът спрял и подаването на газ. След малко пристигна и пожарна. Няма пострадали благодарение бързата реакция на служителите в автосервиза. Двигателният отсек е унищожен, но купето не е засегнато заради бързата реакция.

„Ако колата бе пламнала минута по-късно-след като се включи по Е79, не ми се мисли какво можеше да стане при този трафик”, обясни спасителят-автомонтьор.

На място пристигна и патрулка на „КАТ-Пътна полиция”, водачката се разписа, че не желае съдействие от страна на полицията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама