Григор Димитров започна безславно сезона на трева

17:57, 15 юни 17 / Спорт 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров отпадна още на старта на турнира в Щутгарт, с който бе дадено началото на краткия сезон на трева, след като загуби от поляка Йежи Янович с 6-7(4), 3-6 в мач от втория кръг на надпреварата, предаде БГНЕС.

Димитров бе най-високо поставения тенисист в схемата, след като вчера отпадна водачът Роджър Федерер след загуба от Томи Хаас, но днес не показа нужното ниво, за да се справи със силно сервиращия Янович. Първият сет бе тотално доминиран от сервисите на двамата, като не се стигна до нито една точка за пробив.

В тайбрека обаче Янович бе по-стабилен и се наложи със 7-4, за да поведе в резултата. Във втората част Гришо имаше три възможности за пробив, но не успя да ги реализира, докато полякът се възползва от първата си такава и взе подаването на съперника си за 5-4, а след това категорично затвори мача на собствен сервис след час и 18 минути игра.

По този начин Димитров приключи с турнира в Щутгарт и ще се насочи към Куинс клъб в Лондон, където на 19-ти юни започва надпреварата от сериите АТР 500 Ейгън Чемпиъншип, което българинът спечели през 2014-та година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама