Светослав Митев е временно изпълняващият директор на Капанския ансамбъл в Разград

15:32, 15 юни 17 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Временно изпълняващ длъжността директор на Капанския ансамбъл в Разград ще бъде Светослав Митев. Той ще заеме поста от следваща седмица, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Митев е роден през 1970 г. в град Попово. С народни танци започва да се занимава в танцов състав „Северняче“ още докато учи средното си образование. От 1993 досега работи в Капанския ансамбъл в Разград като балетист и ръководител на Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“. Председател е и на синдикалната организация на ансамбъла към Съюза на българските музикални и танцови дейци.

 

Светослав Митев е завършил ЮУ „Неофит Рилски“ - гр. Благоевград, Факултет по изкуствата, профил „Българска народна хореография“, специалност хореограф – педагог. Магистърската степен придобива в ШУ „Епископ Константин Преславски“, профил „Връзки с обществеността“, специалност „Кризисен PR“. Женен, с едно дете.

Днес той бе представен пред колектива на ансамбъла лично от кмета д-р Валентин Василев. По време на срещата д-р Василев сподели с представителите на ансамбъла как са разходвани средствата за издръжката му и какво очаква да бъде оптимизирано, за да започне да генерира и приходи. Той направи съпоставка с приходите от 2013 година до днес, които драстично намаляват с годините. Представи им и общия бюджет, с който Община Разград издържа ежегодно функционирането на състава – 650 000 лв. и уточни, че през последния извършен одит за първото шестмесечие на 2016 г. приходите са само 2600 лв. Градоначалникът подчерта, че идеята на общинското ръководство е да запази състава, но и да го направи печеливш, задача, която се очаква да изпълни следващият директор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама