Негативни коментари на зрители се прокраднаха в „Пряката линия“ на Путин

14:59, 15 юни 17 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин започна годишното си телевизионно интервю с въпроси на граждани с обичайните фанфари, но зрителите на предаването, което се излъчва на живо по руската национална телевизия, успяха да забележат, че на екрана се прокрадват и някои неудобни и нецензурирани въпроси към държавния глава, предаде БГНЕС.

Докато Путин уверяваше публиката, че е запознат с проблемите на нацията, изпратени като съобщения въпроси и коментари бяха изписвани на екраните, като сред тях имаше и някои доста хапливи забележки за неговото управление.

„Путин, наистина ли смяташ, че хората вярват на този цирк с организираните въпроси?“, пишеше в едно от съобщенията, излъчени в живото предаване.

Друг от въпросите беше свързан с опозиционния лидер Алексей Навални, който в момента е в затвора, след като призова поддръжниците си да излязат на протести в Москва. „Вярно ли е, че Навални снима филм за вас?“, пита друг въпрос. Неизвестен зрител пита Путин и дали има намерение да уволни премиера Дмитрий Медведев и други служители на руската администрация, които са обвинени в незаконни практики. „Не сте ли уморен от тях?“, гласи един от въпросите.

Според Алексей Навални Медведев крие, че притежава имение и винарна чрез съмнителни неправителствени организации.

В няколко съобщения също така се призовава и за край на управлението на президента след следващите президентски избори, които трябва да се проведат следващата година и на които се очаква Путин да спечели четвърти мандат.

„Кога ще престанете да нарушавате конституционното ограничение от два мандата?“, пита един от зрителите, докато друг пише: „Три президентски мандата са достатъчни“. В друго съобщение се казва само „Довиждане, Владимир Владимирович“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама