Борисов се срещна с президента на руския петролен гигант „Лукойл” Вагит Алекперов

13:53, 15 юни 17 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов разговаря с президента на руския петролен гигант „Лукойл” Вагит Алекперов, който е на посещение в София, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

На срещата са обсъждани какви законодателни промени да въведе страната ни, за да се спре контрабандата на горива, заяви самият Алекперов пред бТВ.

„Лукойл” предвижда нови инвестиции в България, които да направят страната ни експортен център за горива на Балканите. Затова също са нужни законодателни промени, който правителството ни се ангажирало да ги направи.

На срещата днес участваха още министърът на икономиката Емил Караиванов, както и председателят на „Лукойл – България” Валентин Златев.

Правителството работи целенасочено, за да осигури благоприятна бизнес среда в България и страната ни да бъде привлекателна дестинация за чуждестранните инвеститори. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му в Министерския съвет с президента на „Лукойл“ Русия Вагит Алекперов.

В рамките на разговора премиерът Борисов акцентира върху мерките, които се предприемат от страна на кабинета в борбата с контрабандата и по-специално по отношение на горивата. Той изтъкна, че всички министерства, ангажирани с темата, действат много активно, за да се постигне максимална ефективност.

По време на срещата беше отбелязано намерението на компанията да развива дейността си в България. До момента инвестициите й у нас надхвърлят 3 млрд. лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама