Мъжът, обвинен за кражбата на инвалидна количка, остава в ареста

11:28, 15 юни 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският градският съд не пусна от ареста Димитър Методиев, който е обвинен за кражба на детска инвалидна количка, предаде БГНЕС.

Магистратите на втората инстанция прецениха, че адекватна мярка за него е именно най-тежката - „задържане под стража”, каквато му определи преди дни Софийският районен съд.

Пред съдебния състав Методиев каза, че осъзнава и съжалява, че е извършил тази грешка. Димитър Методиев не бе многословен пред медиите, но заяви, че не заслужава никакво наказание. В разговорите с адвоката си обаче той споделил, че заслужава някакво наказание. „Пред мене така каза, че е виновен, признава се, затова иска и да сключи споразумение”, каза защитникът Илиян Павлов.

„Количката е изглеждала просто като количка в силен дъжд и той си е превозил железата с нея, нищо повече”, така адвокатът му пък обясни пред медиите тезата на Методиев как така не е разбрал, че е откраднал инвалидна количка, а го е разбрал по-късно и след телевизионни репортажи. Количката, според тезата му, била пред входа на блока.

Пред съда Димитър Методиев изрази и готовност да направи дарение. „Чувствал се виновен, иска да обезщети семейството по някакъв начин ”, каза адвокатът.

Преди дни от прокуратурата припомниха, че Димитър Методиев е криминално проявен и осъждан за престъпления против собствеността. С постановление на дежурен прокурор, инвалидната количка бе върната на законния й собственик.

БГНЕС припомня, че отнетата на 06.06.2017 г. от болно дете инвалидна количка беше открита от органите на МВР на 08.06.2017 г. Под надзора на Софийска районна прокуратура беше образувано и се води досъдебно производство за това, че неизвестно лице, на 06.06.2017 г., в гр. София, кв. „Овча купел“, от входа на бл. 515, е отнел чужда движима вещ – инвалидна количка с надпис „NIMBA STAR 2000", от владението на Ива Цветкова, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвои.

Два дни след образуване на производството, инвалидната количка, която Цветкова е използвала за нуждите на болното си от церебрална парализа дете, е открита от служители на 03 РУ СДВР в пункт за вторични суровини, намиращ се в кв. „Красна поляна“ в гр. София. Вещта е иззета със съответен протокол, като на 09.06.2017 г. е върната на законния й собственик. Междувременно, в следобедните часове на 09.06.21017 г. лицето, което е предало количката в пункта е установено с имената Димитър Живков Методиев и той беше задържан. Той беше обвинен за кражба, извършена в условията на повторност.

Предвид изключително високата обществена опасност на дееца и тази на извършеното деяние, прокуратурата разпореди задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, по-късно и софийският Районен съд определи за него най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама