Филми на младежи от 10 страни представя фестивалът „Арлекин“

10:52, 15 юни 17 / Култура 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес във Варна започва шестото издание на международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" под мотото "Светът в моите очи“. Тази година той се провежда като част от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“. Организатор е сдружение „Арлекин“ в партньорство с Община Варна, входът за всички прояви е свободен.

Фестивалът ще бъде открит с шествие от типа уличен театър, което ще завърши с концерт на сцена „Раковина“ в Морската градина в 19 ч. До 18 юни в пленарната зала на Община Варна ще могат да се видят филми на млади хора от България, Индия, Франция, Португалия, Израел, Сърбия, Грузия, Белгия, Хърватия и Канада, проучвания на деца от страната с отговори на въпроса "Българите - кои сме ние", клипове на тема „Защо обичам Варна“.В следобедните часове са предвидени кръгли маси по теми, свързани с образованието и изкуството, с представители на Министерството на образованието и науката, учителската общност и Съвета за електронни медии.

В неделя от 20 ч. в Летния театър ще се проведе музикален конкурс за изпълнение на филмова песен. Председател на журито е Етиен Леви. В него участва и Нели Петкова, която ще пее за жителите и гостите на града. Публиката ще може да избере своя фаворит чрез флаери, които ще се раздават на входа на Летния театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама