Жертвите на нападенията в Могадишу са 18

09:33, 15 юни 17 / Свят 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Самоубийствен атентат с кола бомба и нападение на бойци от групировката „Ал Шабаб”, извършени срещу два близки ресторанта в сомалийската столица Могадишу, завършиха с 18 загинали, съобщи правителствен говорител, цитиран от БГНЕС. 

„Операцията вече приключи и въоръжените лица бяха убити от силите за сигурност”, каза Мохамед Ахмед Араб – говорител на сомалийското министерство по сигурността.

„Те атакуваха търговски обекти и убиха невинни граждани: 18 цивилни са убити, между тях има и сириец, а повече от 10 са ранени”, каза Араб.

Нападението започна около 20 ч. снощи с атентат с кола бомба срещу ресторант Post Treats и куба към него, след което въоръжени мъже щурмуваха близкото заведение Pizza House.

И двата обекта са много популярни и посещавани от заможни хора, младежи и сомалийци от диаспората, а във вечерните часове след целодневния пост по време на Рамадана са били препълнени.

Нападателите обикаляли ресторанта, за да избият всички, които открият, но впоследствие са били ликвидирани от силите за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама