Австралия иска да въведе изпит по английски за желаещите гражданство

08:58, 15 юни 17 / Свят 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на Австралия внесе за разглеждане във федералния парламент законодателни поправки, предвиждащи въвеждане на изпит по английски език като задължително условие в процедурата за получаване на гражданство, съобщи БГНЕС.

„Владеенето на английски език е нужно за икономическата дейност и социалната сплотеност, затова австралийското общество широко подкрепя идеята хора, които искат на получат гражданство, да могат да вземат пълноправно участие в нашия живот като говорят на нашия английски език”, каза министърът по имиграцията и охраната на границите Питър Датън пред камарата на представителите във федералния парламент.

Според предложенията на правителството от изпит ще бъдат освобождавани хора над 60-годишна възраст и деца под 16 години, както и хора със сериозни нарушения на слуха, зрението, говора, страдащи от психически и други заболявания.

Друго важно предложение на правителството е свързано с изискването документи за получаване на гражданство да се подават едва след като чужденецът е живял 4 години постоянно в Австралия (досега документи можеше да се подадат след една година престой).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама