Специализирано обучение за подкрепа на деца, жертви на трафик се проведе в Сливен

08:47, 15 юни 17 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирано надграждащо обучение за педагогически съветници, психолози и медиатори се проведе  в Сливен. Темата бе  „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик”, с лектор гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева, преподавател в Педагогически факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, дългогодишен управител (2007 г. – 2015 г.) на Кризисен център за деца, жертва на трафик или пострадали от насилие, с. Балван, община Велико Търново. 

Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) - Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).

Заместник-кмет по „Хуманитарни дейности” Пепа Чиликова откри обучението и приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху това, че децата са най-уязвимата социална група и най-честите жертви на насилие и експлоатация.

В рамките на обучението гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева запозна участниците с показателите за идентификация, чрез казуси, ролеви игри и работа в малки групи по действителни случаи. В отделни сесии се разгледа социалната закрила и подкрепа на деца – жертви на трафик и насилие, подобряването на координацията, сътрудничеството и междуинституционално взаимодействие, както и засилване на превенцията.

Сертификат за успешно преминато обучение получиха всички участници във форума.  
 

Партньори в инициативата бяха Регионално управление на образованието (РУО), Сливен и Областен информационен център (ОИЦ), гр. Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама