"Устата“ на Кристина Гарсия Родеро от днес до 23 юли

08:40, 15 юни 17 / Култура 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След представянето на фотокниги, в рамките на Фотофабрика, предстои едно от големите събития на тазгодишното издание на фестивала – изложбата на един от членовете на фотографския колектив „Магнум“ – испанката Кристина Гарсия Родеро. Под заглавие "С отворена уста“ тя ще бъде показана в Националната галерия – Двореца от днес (15 юни) до 23 юли.

Изложбата фокусира една от най-експресивните части на човешкото тяло – устата, като изразител на пълния спектър от емоции – гняв, радост, уплаха или щастие. Фотографиите й са въздействащи и изключително провокативни. При нея обсегът на представянето е извън познатото. Портфолиото й включва голи снимки на порноактриси от Барселона, сцени от Русия, Грузия и Южна Осетия по време на военните конфликти през 2008 г., вудуритуали в Хаити и др.

Снимка: Topnovini.bg

През годините Гарсия Родеро разширява търсенията на специфични ритуали и културни обичаи из целия свят. Нейният първи проект в България (съвместно с “Фотофабрика”) бе посветен на кукерите в Перник.

Кристина Гарсия Родеро ще присъства на откриването на изложбата тази вечер от 18,00 ч., а от 16,00 ще се срещне с почитателите си и щеразкаже за своята работа. Тя идва за трети път в България, но това е нейната първа самостоятелна изложба у нас.

Фотофабрика е платформа за фотографски събития за широка публика. Фестивалът представя фотографията като изкуство и социална интерзона, част от съвременната градска културна среда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама