Днес държавният глава Румен Радев ще посети Варна

06:52, 15 юни 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Визитата си президентът ще започне в 09.00 часа, когато ще срещне с кмета Иван Портних и неговия екип в сградата на Община Варна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БГНЕС.

В 10.00 часа, в сградата на Радио Варна Румен Радев ще разговаря с културни дейци от града.

От 16.00 часа в Аулата на Икономическия университет президентът Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог“, организирана от Представителството на Европейската комисия в България.

Гражданският диалог ще се проведе и с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт в Европейската комисия. Темите, които се очаква да бъдат обхванати, включват бъдещето на Европа за младите, възможности за младите хора, образование и обучение, културни дейности.

Преди участието си в гражданския диалог комисар Тибор Наврачич заяви: "Младите хора имат ключова роля в изграждането на Европа на бъдещето. Трябва да работим заедно, за да им предоставим възможностите и средствата да реализират потенциала си!"

Позицията на държавния глава Румен Радев е, че „Европейският съюз се нуждае от по-голяма ефективност и заздравяване на връзката си с гражданите. Като председател на Съвета на ЕС България ще вложи още по-голяма енергия в бъдещето на обединена Европа.“

Събитието е отворено за всички желаещи да участват в дискусията и заедно с гостите да обменят мнения и да потърсят отговори на въпросите: Какво бъдеще искате за Европейския съюз и как Европа може да се справя по-добре с големите предизвикателства на деня? Какви умения са необходими за младите хора, за да намерят качествени работни места и по-добре да се включат в обществото? Как ЕС може да помогне на младите хора да развият необходимите умения? Каква роля играе културата за европейската идентичност? Каква е ролята на културата в засилването на ролята на Европа като глобален играч? /

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама