Мълър е започнал разследване срещу Тръмп за предполагаемо възпрепятстване на правосъдието

02:44, 15 юни 17 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разглежда делото за евентуална руска намеса в президентските изборите в САЩ 2016, е започнал разследване относно предполагаемото възпрепятстване на правосъдието, извършено от Тръмп. Това съобщи днес "Вашингтон поуст", позовавайки се на свои източници от американската администрация, предаде БГНЕС.

Според изданието Мълър вече е разпитал петима души, като се очаква до края на седмицата да свидетелстват още Даниел Коутс - настоящ директор на националното разузнаване, както и Майк Роджърс - глава на Агенция за национална сигурност. За момента не е известно колко още хора са дали показанията си пред ФБР и колко още ще го направят.

Източниците на вестника обаче издават, че освен за възпрепятстване на правосъдието Мълър разследва Тръмп и за вероятни финансови злоупотреби, извършени от сътрудниците му.

БГНЕС припомня, че по-рано днес стана ясно, че повече от 190 американски законодатели демократи са внесли иск срещу милиардера по обвинение в нарушение на основния закон на страната. Според исковата молба, след встъпването си в длъжност Тръмп е нарушавал системно Конституцията като е използвал фирмите си, за да получава пари от правителства на други държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама