Канада дава 22,5 млн. канадски долара на ООН

01:52, 15 юни 17 / Свят 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на Канада ще внесе в ООН 22,5 млн. канадски долара (17,5 американски – бел. авт) по програмата на организацията за поддържане на мира и стабилността. Това съобщи днес ръководителят на канадското външно министерство Кристия Фрийланд по време на организирания от Норвегия форум за разрешаване на международните конфликти, предаде БГНЕС.

„С това целим да демонстрираме нашия ангажимент към продължаващите усилия (на ООН) за предотвратяване на конфликтите и кризите по целия свят", заяви тя. Както се посочва в прессъобщение на ведомството й, тези средства ще бъдат насочени към интеграцията на жените "в различни мирните процеси."

По-рано правителството на Канада обяви, че възнамерява да участва активно в работата на световната организация, а министър-председателят Джъстин Трюдо си постави за задача да превърне страната си в член на Съвета за сигурност на ООН. Като част от постигането на тази цел. Отава е готова да разположи мироопазващи сили в една от страните в Африка, но къде точно ще бъдат разположени канадските "сини каски", все още не е ясно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама