Обжалване на избора на фирма за надзора бави ремонта на пътя Варна-Добрич

15:43, 13 юни 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обжалване на избор на фирма за надзор забавя старта на рехабилитацията на път II-29 Варна – Аксаково - околовръстен път Добрич - Генерал Тошево - граница Румъния“, съобщиха от областната администрация в Добрич.

Поради големия обществен интерес областният управител Красимир Кирилов е изискал от директора на Областно пътно управление Добрич Георги Стратиев актуална информация за хода на обществените поръчки, обявени от Агенция пътна инфраструктура.

Той е заложен по оперативна програма „Региони в растеж“ за програмния период  2014 – 2020 г. АПИ е обявила две обществени поръчки. Едната е за избор на изпълнители, а другата е за избор на надзор. Поръчката за избор на изпълнител е с няколко обособени позиции. Едната от тях  е за пътя Варна-Добрич с обща дължина 15.563 км. По нея вече има сключен договор с избрания изпълнител ДЗЗД „ПХ – Добрич“ - Бургас, като в обединението участват „Хидрострой“ АД – София, и „Пътстрой Бургас“ ЕООД – Бургас. Общата цена на изпълнение на договора е в размер на 7 111 433.65 лв. без ДДС. Срокът на изпълнение на дейностите е 10 месеца, след откриването на строителната площадка. Към момента тече едномесечен подготвителен срок. Другата обособена позиция, която касае региона, е за изпълнител на ремонта на участъка Добрич-Кардам с обща дължина 14.069 км. За нея също има сключен договор с избрания изпълнител „Инжстройинженеринг“ ЕООД – Варна. Общата цена е 11 511 599.70 лв. без ДДС. Срокът на изпълнение на дейностите е 15 месеца, като и при нея тече едномесечния подготвителен срок.

Другата обществена поръчка е за упражняване на надзор по време на строителството. Позициите, касаещи рехабилитацията на републиканския път II-29, отново са две за двата участъка от пътя. Едната е за пътя Варна-Добрич и за нея има избран изпълнител – „Пътинвест – Инженеринг“ АД – София, с когото е сключен договор. Втората е за участъка Добрич-Кардам. За нея към момента решението на възложителя за избор на изпълнител се обжалва пред Комисия за защита на конкуренцията, посочват от областната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама