Започна ремонтът на асансьора в Дома на техниката в Разград

14:58, 13 юни 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три седмици след като Областният управител Гюнай Хюсмен пое ангажимент да съдейства за разрешаване на проблем с неработещ асансьор в държавна институция ремонтът в съоръжението започна, съобщават от областната управа.

От там припомнят, че след публикация в регионален вестник областният управител лично провери защо от февруари се налага гражданите, които ползват услугите на Служба геодезия, картография и кадастър към Изпълнителната агенция по геодезия, картография и кадастър, да изкачват пеша стълбите до шести етаж в сградата на Дома на техниката. След разговор на Хюсмен с ръководството на институцията в Разград и на Изпълнителната агенция по геодезия, картография и кадастър в София стана ясно, че финансирането на ремонта на асансьора се бави заради неизчистени въпроси в протокола от събранието на етажната собственост в сградата – 68,28% от нея е собственост на сдружение „Дом на техниката“, останалата част е на ИАГКК-София. След съдействието на Областния управител правният отдел на ИАГКК в максимално кратки срокове изготви вариант за ново споразумение между собствениците за разпределение на разходите по поддръжка на подемното съоръжение. Въз основа на него е подписан и тристранен договор между сдружение „Дом на техниката“, ИАГКК и фирма „Лифтком сервиз“ за извършване на ремонт на асансьора на стойност 2671,13 лв. и последваща поддръжка на съоръжението. Договорът е подписан на 9 юни, от тази дата тече 30-дневният срок за приключване на ремонта, но се надяваме да го завършим по-рано, съобщи регионалният представител на фирмата Десислава Черникова.

След предварителен оглед ремонтът стартира днес, 13 юни. Служителите на фирмата ще ремонтират електромотора, спирачната система, ще сменят флексир кабела, ще изградят шахтово осветление, осветление в кабината, ще поставят разговорно устройство, а ако в процеса на работа установят и други проблеми, ще отстранят и тях, уточняват от областната администрация.

 

 

Областният управител на Разград отново изказва благодарност на редакцията на вестника за поставянето пред обществеността на този наболял проблем, както и на изпълнителния директор на ИАГКК инж. Мима Чалева за оказаното съдействие. Гюнай Хюсмен припомня, че подобряване на отношението на държавните институции към гражданите е приоритет на Правителството на Република България и на него като Областен управител на Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама