Проверки на бензиностанции се проведоха в 9 области

14:43, 13 юни 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обекти за търговия с енергийни продукти са проверени в хода на предприети съвместни действия на МВР, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, НАП и Агенция „Митници“, съобщиха от МВР.

Действията са координирани от Междуведомственият център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП

В резултат на предприетата организация и координирани действия, осъществени от Междуведомственият център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП, в периода 8 - 9 юни, са извършени специализирани проверки на 21 обекта за търговия с енергийни продукти, разположени на територията на град София и областите София, Пловдив, Стара Загора, Кюстендил, Благоевград, Хасково, Сливен и Видин. Контролните действия са обезпечени от служители на Столичната и областни дирекции на МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“.

В хода на проверките на две бензиностанции, разположени на територията на столицата, е установена липса на средства за измерване, при което за продаденото и полученото гориво не постъпва информация към приходните органи. По случая е образувано досъдебно производство, от данъчните власти е наложено обезпечение на цялото налично гориво.

Контролните органи са съставили 24 акта за установени административни нарушения, издали са 3 протокола за задължително предписание и 14 писмени разпореждания. Във връзка с данъчни задължения е наложен запор на около 42 000 литра енергийни продукти и са иззети над 11000 лв. оборотни средства от обектите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама