Осигуриха работа на 60 младежи в Сливенско

12:38, 13 юни 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заетост на 60 младежи по професиите „работник в озеленяването" и "помощник строител" осигури Сливенска община.

Това стана в изпълнение на  Дейност 4 „Наемане на лица от целевата група на длъжности, попадащи в обхвата на единични групи професии от 2 до 9 клас от НКПД 2011 г., за период до 6 месеца" по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване".

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост. Младежите са наети за поддръжка на обществените обекти на територията на общината на длъжностите „работник озеленяване" и „общ работник, поддържане на сгради".

Очаква се като резултат от тази дейност да се постигнат резултати -  включени в заетост 60 младежи, намалена бедност и преодоляна изолация на семействата на наетите младежи, получен шанс за първа/нова работа, подобрена визия на зелените площи и обществените пространства в града и населените места от общината, придобити навици и отговорности за опазване на населеното място, в което живеят младите хора.

Съгласно договора, безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292, 34 лв. Проектът стартира на 1 август 2016 г. и е със срок на изпълнение 16 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама