Наказаха с 6 години затвор мъж, грабил мобилни телефони

12:14, 13 юни 17 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шест години лишаване от свобода при строг режим е наказанието на 37-годишния Красимир Василев, който беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за три грабежа на мобилни телефони, извършени като продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив.

До днешната присъда на Варненския окръжен съд се стигна, след като рецидивистът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Съдът му наложи наказание 9 години лишаване от свобода, които след редукцията заради съкратеното съдебно следствие намали с една трета и определи Красимир Василев да изтърпи 6 години лишаване от свобода при първоначално строг режим, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

В периода от 12 юни до 23 юни миналата година Василев по идентичен начин нападнал в късните вечерни часове на автобусна спирка пред варненски мол три жени. Докато чакали автобус, жертвите поглеждали мобилните си телефони, за да проверят колко е часът. В този момент със сила той издърпвал устройствата от ръцете им и побягвал.

Общата сума на отнетите при грабежите три мобилни телефона според съдебно-оценителната експертиза възлиза на 2397 лева.

Подсъдимият е от Генерал Тошево, без образование, осъждан многократно. В момента изтърпява предишна ефективна присъда във варненския затвор, по която му е наложено наказание 5 години лишаване от свобода при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама