Скиците от кадастъра в София вече се вадят по електронен път

10:15, 13 юни 17 25 3461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софиянци ще висят вече на една опашка по-малко. Облекчение за столичани ще е новият начин за изваждане на скица от Агенцията по геодезия, картография и кадастър на София. До момента на ул. "Мусала", където е агенцията се видят километрични опашки и се чака с часове, за да си извадят скица за имоти. Скоро ще има изнесени офиси, които ще са към районните общински администрации. Именно в тях хората ще получават всякакви кадастрални услуги, съобщиха от МРРБ.

Това стана ясно след среща на строителния министър Николай Нанков с кмета на София Йорданка Фандъкова и с кметове на районните администрации. „До петък ще бъде ясна концепцията относно това как ще се оформят процедурно, юридически и финансово отношенията между страните по създаването на изнесените работни места. Основната ни цел е по-качественото и по-бързо обслужване на хората 

с визия за облекчаване на административната тежест", подчерта Нанков.

Той обясни, че има подписани споразумения за четири района в София - Нови Искър, Надежда, Люлин и Подуяне за изнесени работни места. Тези дни ще се подпише и за район Илинден. Министърът на регионалното развитие заяви, че 21 от столичните райони са с готова кадастрална карта. 

Все още обаче се работи по кадастралните карти на  Слатина, Студентски и Лозенец. Николай Нанков припомни, че голяма част от услугите на кадастъра, включително изваждането на скица, могат да се заявяват по електронен път.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:51, 24 юни 20

Как да се сдобия със скица онлайн?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама