57 кандидат – ловци са заявили желание да се явят днес на изпит

08:45, 13 юни 17 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

57 кандидат – ловци от Шумен и региона са заявили желание да се явят днес на изпит за правоспособност. В края на миналата година 60 човека са пожелали да практикуват любимия си спорт към Ловно сдружение „Сокол“-Шумен и са изкарали курс, като сред тях е и една жена.

Изпитът се провежда в ДГС-Шумен и ще продължи до 20 юни включително. В рамките на три дни желаещите да получат ловен билет ще трябва да положат теоретичен изпит, а през следващите дни е практическия.

Днес кандидат-ловците ще решават тест, а тези които са го издържали ще положат писмен и устен изпит според изискванията заложени в Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча. Най-добрите стрелци ще могат да покажат уменията си от 16 до 20 юни на ЛСК „Диана“, когато ще стане ясно и колко от кандидатите ще стигнат до финала. За издържал практическия изпит се приема всеки кандидат, който порази минимум 7 от 10 силуета на бягащ заек и минимум 10 от общо 25 летящи панички.

Председател на изпитната комисия е ловният експерт от РДГ-Шумен инж. Юлиян Будаков. При оценяването на кандидатите ще му помагат експерти от ДГС-Шумен и Ловно сдружение „Сокол“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама