Решават за продажбата на имоти на болницата в Добрич

07:00, 13 юни 17 25 894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е насрочено за 10 часа днес.

Дневният му ред предвижда доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2016 г., одобряване на годишния финансов отчет на дружеството за миналата година, заверен от регистриран одитор, приемане на други доклади за изтеклата година, както и разпределение на печалбата на дружеството.

Друга точка от дневния ред предвижда промяна в състава на Съвета на директорите, определяне на мандата и възнаграждението на членовете на борда, на които няма да бъде възложено управлението.

Общото събрание ще разгледа и предложение до Министерския съвет за разрешаване на продажба на недвижими имоти, които данеоперативни активи на дружеството. То касае три поземлени имота с 27 сгради в тях, които не се използват от болницата.

Това са неоперативни активи, които не са свързани с медицинската дейност. Освен това, те носят само тежести за дружеството като разходи за местни данъци и такси и за поддръжка, обясни изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов. Той посочи, че всяка година болницата плаща 97 хиляди лева местни налози. Затова той е предложил продажбата на тези сгради. Процедурата за такова разрешение обаче е много тежка и може да се наложи дори позволение от Народното събрание.

Единият от имотите е над жп гарата и е бивше парово стопанство. Другият е старото инфекциозно отделение, намиращо се между МБАЛ и Центъра за психично здраве, като сградата е над 150-годишна и се руши. Предлага се да бъде продаден и бившият Кръвен център над РЗИ.

На имотите е направена оценка, която да бъде база при провеждане на търгове, ако държавата даде разрешение за продажба на тези имоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама