Роднина на Башар Асад чака за убежище в Германия

04:27, 13 юни 17 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вдовицата на един от братовчедите на сирийския президент Башар Асад търси убежище в Германия и очаква решение в един от центровете за бежанци в западната част на страната. Тези твърдения бяха потвърдени в понеделник за информационната агенция ДПА от местните власти, съобщи БГНЕС. 

Служителите от областта Варендорф в Северен Рейн-Вестфалия са били изправените пред необичайната молба за предоставяне на убежище. Според германската агенция, жената със сирийски и ливански паспорт, е бил нападната веднага от другите имигранти, които са избягали Сирия поради гражданската война.

Представител на местните власти заяви, че жената е бил лишена от убежище, към която вече е подала жалба.

"Така и не разбрахме причината, поради която тя поиска статут на бежанец", коментира той.

В петък местният вестник "Вестфелише Нахрихтен" съобщи, че Фатима Масуд Асад, вдовица на един от братовчедите на Башар Асад (убит през 2014 година) живее в бежанския лагер във Варендорф от началото на годината. Тя се е отправила натам, след като властите в Бад-Балебург също са й отказали предоставянето на бежански статут.

Сега тя чака отговор тепърва и от още един германски бежански лагер, намиращ се в Долна Саксония.

По данни на изданието Фатима Асад е избягала от Сирия, тъй като след смъртта на мъжа й, властите са тръгнали след нея. Нейният син е заключен под стража за убийството на офицер от сирийската армия. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама