Денис Родман отпътува отново на посещение към КНДР

03:48, 13 юни 17 / Любопитно 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият американски баскетболист Денис Родман замина на визита в КНДР. Това, информира днес телевизия Си Ен Ен, чийто кореспондент е забелязал бившата звезда на NBA на международното летище в Пекин. Както отбелязва медията, журналистът е задал на Родман няколко въпроса относно причината за посещението му в Северна Корея, но за всички от тях му е бил отказан коментар. Това съобщи ТАСС.

Си Ен Ен припомня обаче, че 56-годишният спортист се е срещал вече минимум 4 пъти лично със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. След последното си гостуване той дори нарече Ким „свой приятел”. Това се случи през януари 2014 година по повод рождения ден на диктатора.

Тогава Родман бе поел инициативата да организира приятелски мач между ветерани от отбора на NBA в пхенянския Дворец на спорта. Той привлече големи имена от баскетболния свят като Кени Андерсън, Клифърд Робинсън, Вин Бейкър, Крейг Ходжис, Даг Кристи и Чарлс Смит. В кратка реч, след това Родман отбеляза, че Ким Чен Ун "е истински лидер, който се грижи за хората си и затова хората го обичат." 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама