"Сикрет сървис" отрекоха да има записи на разговорите, водени от Тръмп в Белия дом

01:37, 13 юни 17 / Свят 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската служба за охрана на президента и на високопоставени ръководители от администрацията във Вашингтон „Сикрет сървис“ заяви, че не разполага със записи или стенограми на водените от Тръмп разговори във ведомството. Това съобщи БГНЕС.

Изявлението бе направено в писмо пред „Уолстрийт джърнъл”, след като в петък специалният комитет на американския сенат по разузнаването поиска от Белия дом да предаде всичките налични записи на частните разговори между президента Доналд Тръмп и бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Тогава ръководителите на разследването - Майкъл Конуей и Адам Шиф подчертаха, че очакват въпросните записи да им бъдат предоставени до 23 юни.

Тяхното съждение може да предопредели бъдещето на Тръмп като президент на САЩ, тъй като то ще докаже дали наистина той е възпрепятствал правосъдието, или не.

„Проверката на основните индекси на „Сикрет служби” показа, че няма записи, отговарящи на вашето искане", заявиха обаче от агенцията.

Истинността на това твърдение тепърва ще се доказва предвид факта, че още от времето на Кенеди и Никсън „Сикрет сървис” записва всичко, което се случва в Белия дом. Освен това на 12 май, само три дни след уволнението на Коми, Доналд Тръмп намекна, че подобен запис съществува.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама