Американски конгресмен предложи законопроект, озаглавен COVFEFE

01:10, 13 юни 17 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американски конгресмен предложи законопроект, озаглавен "covfefe" по мистериозния израз, използван от президента Доналд Тръмп в "Туитър". Това съобщи АФП.

Законопроектът, който той предлага, трябва да архивира всички писания на президента Тръмп в социалните мрежи.

Майк Куигли, представител на щата Илинойс в Камарата на представителите на САЩ внесе предложението си озаглавено „Communications Over Various Feeds Electronically for Engagement" – "COVFEFE" /акроним/ , се казва в комюнике. Той обосновава предложението си с думите, че „честото използване без филтър от президента Тръмп на неговия профил в „Туитър“ като средство за официална комуникация е безпрецедентно“.

„Ако президентът използва социалните мрежи, за да прави публични внезапни политически изявления, ние трябва да се уверим, че тези изявления се записват и запазват за бъдещи справки“, пише той. Според него съобщенията в „Туеитър“ имат сила и президентът трябва да бъде държан отговорен за всяко от тях.

Стопанинът на Белия дом използва непознатата дума в контекста на „въпреки непрестанното отрицателно covfete от пресата“. Неговото съобщение се появява в „Туитър“ на 31 май малко след полунощ американско време. Според Би Би Си тогава Тръмп изглежда е отишъл да спи, без да си поправи грешката. Въпреки че изглежда, че думата се доближава до „отразяване“, потребителите на социалните мрежи се опитват да намерят други ексцентрични тълкувания. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама