Юси Хала-ахо оглави партия „Истински финландци“

15:17, 10 юни 17 / Свят 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Финландският евродепутат Юси Хала-ахо е новият председател на партия "Истински финландци", част от коалиционното правителство на страната. Гласуването се състоя на конгрес на партията днес. Предаде БГНЕС.

За Хала-ахо гласуваха 949 делегати, а основният му съперник – министъра по европейските въпроси, културата и спорта Сампо Терхо – получи подкрепа от 629 души. В надпреварата участваха петима кандидати.

"Ако искаме да си възвърнем доверието на избирателите, трябва да се справяме по-добре и да имаме мнение по всички централни политически въпроси, но на преден план да поставяме и тези теми, които ни отличават от другите", подчерта Хала-ахо подчерта преди гласуването.

Според него, днешните избори са "тест за зрялост" на партията. По-рано, Хала-ахо нееднократно заявява по-специално необходимостта от постигането на по-изявена политика към имигрантите във Финландия.

Преди това "Истински финландци" в продължение на 20 години бе ръководена от настоящия външен министър Тимо Сойни. Той не участва в изборите, тъй като по-рано заяви, че възнамерява да напусне поста на председател. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама