Цветанов: България е остров на стабилност, само БСП генерира напрежение

14:32, 10 юни 17 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опозицията нехае за стабилността в държавата, говоренето на БСП за кражби по граничната стена е в ущърб на националната сигурност, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той пристигна в Кърджали и се отправи към село Бенковски, където връчи партийни книжки на 35 нови членове, съобщи БГНЕС.

„Резултатите, постигнати от правителствата на Бойко Борисов в икономически и политически план, говорят недвусмислено, че институциите работят. Президентът да реагира на снимките на своя съветник Пламен Узунов с атрибути на Хитлер. А що се касае до назначението на Георги Костов за шеф на митниците, резултатите, постигнати от него в борбата с контрабандата, са показателни. Радев уволни много качествени и стойностни хора, които бяха оценени и в Европа. Президентът трябва да бъде обединител и Консултативният съвет за национална сигурност е добра трибуна за това“, коментира Цветанов думите на държавния глава, който обвини ГЕРБ в реваншизъм.

Той посочи, че съдът и прокуратурата трябва да открият и да накажат виновниците за аферата с КТБ. Според него разсекретяването на стенограмите за КТБ е било с цел да се създаде ореол около личността на президента, да раздели политиците на добри и лоши, но от това нямало да произтече нищо.

„В парламента БСП са единствените, които се опитват да генерират напрежение, няма да допуснем да се говорят неистини. Популизмът, който се лее от тяхна страна, е вреден, злепоставят страната ни пред ЕС. Министър Валентин Радев отговори ясно на обвиненията за 160-те милиона - 33 млн. лева вече са договорени, за други 70 млн. процедурите са пред финализиране, за останалите 57 млн. се подготвят спецификациите. Оградата по границата е добра основа за противодействие на бежанския поток. Говоренето на БСП за кражби и далавери при строителството й е в ущърб на националната сигурност“, категоричен беше Цветанов.

Според него Борисов е постигнал изключителни резултати в Европа, сега се подготвя за среща в Турция с президента Реджеп Ердоган. „Трябва да наблюдаваме внимателно Западните Балкани и да си дадем сметка, че сме единствената национално-отговорна партия и че сме гарант за спокойствието на гражданите. Кабинетът Борисов 2 остави стабилна държава, после се получи вакуум със служебното правителство. Сега отново се борим за стабилност, затова ни е нужен пълен 4-годишен мандат. Ще впрегнем целия ресурс на държавата, за да изкараме успешно европейското председателство, успешни евроизбори през 2019 г. и да се подготвим за местния вот, когато е крайно време да вземем кметски мандат в Кърджалийско“, призова Цветанов. Той отбеляза, че във вътрешно-политически план ситуацията в България е спокойна, а като цяло – на Балканите и в Европа, на фона на кризата при повечето ни съседи като Босна, Македония, Албания, Косово, страната ни определено е остров на стабилност.

Снимка: БГНЕС

„Важно е да заздравим двустранните отношения с Турция и в това отношение премиерът Борисов има ключова роля. Турция направи много за ограничаване на бежанския поток към Европа и ние сме готови да бъдем мост на диалога. Но нямаме нужда от посредничество на политически партии. Отношенията ни с Турция трябва да се градят на държавно ниво и с подкрепата на структурите на ЕС. В този смисъл, Борисов направи много силна визита в Европа. Германия и Франция го приеха изключително радушно и това е знак за значимостта на страната ни в Европа“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Пред новите партийни членове в кирковското село Бенковски той посочи, че за мобилизацията по изборите в национален и регионален мащаб заслугата е на Цвета Караянчева, поради което цялата парламентарна група единодушно я е издигнала за зам.-председател на Народното събрание. „Това е знак за специално отношение към вас, а и областната администрация се управлява изцяло от екип на ГЕРБ. В Кърджали идват министри, залагаме изграждането на индустриална зона, а това значи инвестиции и работни места. Това са политики в подкрепа на местната общност и икономическия подем на региона. Ние сме единствената алтернатива на ДПС в областта и това е факт. Не ДОСТ, а ние сме срещу статуквото. Носим промяната, обединяваме хората, не ги разделяме“, посочи Цветанов и прогнозира, че Кърджали ще стане привлекателно място за инвестиции с висок икономически ръст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама