Министър Нанков: През юли може да започне ремонт на Беленския баир

13:46, 10 юни 17 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътувайки от София към Русе министърът е установил, че има два участъка в много тежко състояние – единият е при Луковит, а другия – от Бяла към Русе. По думите му, особено при Беленския баир състоянието е трагично.

„Има пропадания, виждам, в някои от участъците над 10 см. 4 милиона лева сме предвидили тази година да започне превантивен ремонт на Беленския баир. Технологичният проект ще стане за около 20 дни, така че спокойно юли месец може да започне. 

Пътят Русе- Бяла има нужда от основен ремонт. Затова поетапно при осигурено финансиране от бюджета и АПИ, дай Боже, отново да реализираме излишъци от държавния бюджет, така че от министерство на финансите да получим респективно допълнителни средства по линия на икономии от преизпълнението на приходите в държавния бюджет, ще имаме възможност да отделим и още средства. Най- тежкият участък е Беленският баир, с него започваме“, коментира в Русе министър Николай Нанков.

„Автомагистрала Русе- Велико Търново е един от основните приоритети на правителството“, каза още той.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков днес е на посещение в Русенска област. Ще бъде направен преглед на района на ГКПП „Дунав мост“, ж. п. надлеза до него и предстоящото разширение на пътя под него към площад „Европа“, бул. „България“. 

Ще бъде направен преглед на кръстовището до магазин „Джъмбо” и началото на второкласен път Русе- Червена вода – Кубрат, както и рехабилитирания мост при село Писанец. Ще бъде проверен напредъкът по обновяване на пътната инфраструктура в град Бяла - ул. „Васил Левски”, както и продължаващия ремонт на пропаднала подпорна стена от главен път Бяла- Попово в градската част на Бяла.

В Бяла ще се състои официалното откриване на изцяло обновения градски плувен басейн – част от общинския спортен комплекс, ремонтиран със средства по проект „Красива България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама