Йорданка Фандъкова каза колко ще струва третият лъч на метрото

13:38, 10 юни 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Близо половин млрд. евро е стойността на третата линия на метрото заедно с депото и заедно с 20 метровлакове, които вече се произвеждат по наша поръчка". Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката по изграждането на третия лъч от метрото. 

„Общо стойността на третата линия на метрото е около 380 млн. евро безвъзмездни европейски средства и около 112 млн. евро местно съфинансиране“, поясни Фандъкова.

По думите й всички станции от третия лъч на метрото се изграждат по график. "Следващата седмица вече очаквам да започнат и същинските дейности и по новите 4 станции, за които беше одобрена апликационната форма от ЕК".

Тя уточни, че метрото трябва да продължава да се развива и затова се отделят необходимите собствени средства, за да може да се продължи с по-големи темпове строителството до Горна Баня. "2019 г. втората половина на годината да имаме 12 км метро с 12 метростанции", каза столичният кмет.

Фандъкова добави, че утре ще бъде пуснато движението по локалните платна на бул. „Гоце Делчев“, а следващата събота коли ще се движат и по бул. „Патриарх Евтимий“.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама