Сандански сключи меморандум за сътрудничество с "Музикаутор"

13:09, 10 юни 17 25 564 Шрифт:
Автор:

Кметът на Сандански Кирил Котев и представители на "Музикаутор" подписаха меморандум за сътрудничество.

"Още преди няколко години имахме дебат как да развиваме туризма в общината. Решението е мотивирано от желанието да се привлекат интелигентни, образовани и културни хора, а това може да се случи именно чрез културата и спорта. Така имаме възможност да образоваме и нас самите", коменира Кирил Котев.

Градоначалникът посочи, че партньорството с Виктор Касъмов – организатор на BG Music Festival, както и на ежегодния международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" в Сандански, е част от визията на общината за развитие на културата.

Според Виктор Касъмов това се потвърждава и от ремонтирането на летния театър в града, което всъщност е подкрепа за музиката.

Изпълнителният директор на "Музикаутор" Иван Димитров изтъкна, че авторското право като неразделна част от изкуството, е способът културата да бъде стимулирана.

"Законът не задължава Общините и затова приветстваме готовността на кмета Котев да информира ползвателите на територията на общината за задължението им да лицензират музиката, която използват", коментира Иван Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама