Най-малките ветроходци се състезават за „Купата на начинаещите“

10:48, 10 юни 17 / Спорт 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ е организатор и домакин на детската регата „Купата на начинаещите“. Тя ще се проведе днес и утре с участието на около 50 деца в клас „Оптимист“.

За най-малките ветроходци това е първо официално състезание и те с огромно нетърпение очакват стартовете, за да премерят сили със свои връстници от няколко спортни клуба в страната. Предвидени са гонки и за състезатели с до три участия в регатите от Държавния спортен календар на Българската федерация по ветроходство.

Главен съдия на регатата е изявената ни състезателка в клас „420” Вилиана Димитрова. Съдийският екип е сформиран изцяло от младежи, успешно покрили квалификация през миналата година в проекта „Под ветрила”. С голям ентусиазъм в дните на регатата ще помагат и повечето състезатели от представителните отбори на клуба.

Организаторите са подготвили много награди и изненади за всички участници, родители и гости на закриването утре. Регатата е подкрепена финансово по програмата „Децата и спортният клуб“ на Министерството на младежта и спорта и се провежда със съдействието на „Пристанище Варна“ ЕАД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама